Πώς να κάνετε οικονομικές προβλέψεις για μια νέα επιχείρηση

0
Πώς να κάνετε οικονομικές προβλέψεις για μια νέα επιχείρηση

Οι οικονομικές προβλέψεις αποτελούν σημαντικό μέρος κάθε επιχειρηματικού σχεδίου. Σας βοηθούν να κατανοήσετε τα έξοδα, τα έσοδά σας και τη συνολική οικονομική σας υγεία ως εταιρεία. Επιπλέον, είναι εύκολο να κατασκευαστούν αν έχετε τις κατάλληλες πληροφορίες και εργαλεία. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας καθοδηγήσουμε σε κάθε βήμα δημιουργίας βασικών οικονομικών προβλέψεων για τη νέα σας επιχείρηση.

Προβάλετε τις δαπάνες και τις πωλήσεις σας

Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο και να καταγράψετε τα έξοδα και τα έσοδά σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την προβολή ταμειακών ροών για να παρακολουθείτε τα χρήματά σας. Ένας ισολογισμός θα σας δείξει πόσα χρήματα κερδίζετε, ξοδεύετε, εξοικονομείτε και επενδύετε ανά πάσα στιγμή.
Ο ισολογισμός είναι ένα στιγμιότυπο της οικονομικής σας κατάστασης σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δείχνει τα περιουσιακά στοιχεία, τις υποχρεώσεις και την καθαρή σας αξία. Με άλλα λόγια, σας λέει πόσα χρήματα έχετε (περιουσιακά στοιχεία), τι χρωστάτε (υποχρεώσεις) και τι απομένει μετά την αφαίρεση των δύο στοιχείων το ένα από το άλλο (καθαρή αξία).

Δημιουργήστε οικονομικές προβλέψεις

Θα μπορούσατε να γράψετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, αλλά αυτό θα απαιτούσε χρόνο και προσπάθεια. Εάν δεν έχετε τον χρόνο ή τα χρήματα για να προσλάβετε έναν επαγγελματία, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Μια οικονομική πρόβλεψη εκτιμά τα αναμενόμενα έσοδα και τα έξοδά σας για το επόμενο ή δύο χρόνια. Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι χρήσιμες:
– Θα δείξει στους δανειστές ότι έχετε ένα σχέδιο για την επιχείρησή σας.
– Και παρέχει μια επισκόπηση του πόσο καλά τα πάει η εταιρεία σας συνολικά.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις οικονομικές προβλέψεις σας για να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό. Ο προϋπολογισμός είναι μια λίστα με όλα τα χρήματα που περιμένετε να εισέλθετε και να βγείτε μέσα σε ένα χρόνο. Σας βοηθά να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας πιο αποτελεσματικά παρέχοντας συγκεκριμένους στόχους για έξοδα, έσοδα και κέρδη.

Προσδιορίστε τις ροές εσόδων σας

Οι ροές εσόδων σας είναι οι πηγές εσόδων για την επιχείρησή σας. Μπορείτε να έχετε έναν ή πολλούς, αλλά αυτοί θα είναι οι διαφορετικοί τρόποι που κερδίζετε εισόδημα. Για παράδειγμα, ένα κατάστημα λιανικής μπορεί να πουλά προϊόντα ενώ μια συμβουλευτική εταιρεία μπορεί να χρεώνει τους πελάτες με την ώρα ή το έργο.
Εάν μόλις ξεκινάτε, είναι πιθανό ότι η μόνη ροή εσόδων σας είναι οι πωλήσεις προϊόντων. Καθώς όμως αναπτύσσετε την επωνυμία σας και αποκτάτε πελάτες και αναγνώριση, ίσως θελήσετε να εξετάσετε άλλες επιλογές, όπως πωλήσεις υπηρεσιών, συνδρομές μέλους ή ευκαιρίες διαφήμισης/αδειών (εάν υπάρχουν).
ο προσωπικό δάνειο που βγάζετε μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε νέες ροές εσόδων, επιτρέποντάς σας να ξοδεύετε χρήματα για μάρκετινγκ και διαφημίσεις, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες πωλήσεις.

Δημιουργήστε μια πρόβλεψη πωλήσεων

Ιστορικά δεδομένα πωλήσεων: Εάν έχετε πρόσβαση σε ιστορικά δεδομένα πωλήσεων (ή μπορείτε να τα λάβετε από τους προμηθευτές σας), χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσετε την αρχική σας πρόβλεψη πωλήσεων. Αυτό θα σας δώσει μια αίσθηση του πόσο επιτυχημένο ήταν το προϊόν και πόση ζήτηση υπάρχει για αυτό στην αγορά.

Εποχιακές τάσεις: Ανάλογα με το είδος της επιχείρησης που ξεκινάτε, μπορεί να είναι χρήσιμο να εξετάσετε τις εποχιακές τάσεις κατά τη δημιουργία της πρόβλεψης πωλήσεών σας. Για παράδειγμα, εάν η εταιρεία σας πουλά παγωτό μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και στη συνέχεια ανανεώσει τον εξοπλισμό της ώστε να μπορεί να πουλάει σοκολάτες από το φθινόπωρο, αυτές οι εποχιακές διακυμάνσεις θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στις προβλέψεις σας.

Δεδομένα κλάδου: Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι κάνουν οι ανταγωνιστικές βιομηχανίες όταν κάνουν προβολές όπως αυτές, επειδή συχνά θα αλληλεπικαλύπτονται με τις δικές σας—και ακόμα κι αν δεν ανταγωνίζονται άμεσα με τη δική σας σήμερα, μπορεί να το κάνουν αργότερα στο δρόμο.

Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό εξόδων

Ο προϋπολογισμός εξόδων είναι μια λίστα με όλα τα σταθερά και μεταβλητά έξοδα που αναμένετε να πραγματοποιήσετε κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου. Είναι επίσης γνωστό ως προϋπολογισμένη κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων ή πρόβλεψη ταμειακών ροών.
Όταν δημιουργείτε τον πρώτο σας προϋπολογισμό εξόδων, ξεκινήστε αναφέροντας όλα όσα πιστεύετε ότι μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψει χρήματα η επιχείρησή σας τον επόμενο χρόνο—ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για μια εκτίμηση. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα, όταν έχετε καλύτερες πληροφορίες.

Δημιουργήστε μια κατάσταση κερδών και ζημιών

Η κατάσταση κερδών και ζημιών (ονομάζεται επίσης P&L) είναι ένα οικονομικό έγγραφο που δείχνει πόσα χρήματα έχουν κερδίσει ή χαθεί, πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί ή ληφθεί και τι έχει απομείνει. Είναι επίσης ένας τρόπος για να δείτε πόσα χρήματα έχετε πληρώσει σε φόρους—και εάν η επιχείρησή σας πληροί τις προϋποθέσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις ή πιστώσεις.
Το P&L υπολογίζει δύο βασικούς αριθμούς: έσοδα και έξοδα. Τα έσοδα είναι απλώς το χρηματικό ποσό που εισέρχεται στην επιχείρησή σας από πελάτες που αγοράζουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Τα έξοδα είναι όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη λειτουργία της επιχείρησης (συμπεριλαμβανομένων των μισθών).

Δημιουργήστε μια προβολή ταμειακών ροών

Η προβολή ταμειακών ροών είναι ένα χρηματοοικονομικό εργαλείο του μέλλοντος. Δείχνει πόσα χρήματα αναμένετε να βγάλετε όταν θα βγάζετε αυτά τα χρήματα και τι θα συμβεί μετά την είσοδό τους. Μια καλά κατασκευασμένη προβολή ταμειακών ροών δίνει στους αναγνώστες μια καλή ιδέα για την απόδοση της επιχείρησής τους με την πάροδο του χρόνου, η οποία είναι απαραίτητο για κάθε ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης που θέλει να παραμείνει στη ζωή για περισσότερους από μερικούς μήνες.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό το έγγραφο καλύπτει μόνο μέρος της εικόνας: Χρειάζεστε ακόμα μια κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων και τον ισολογισμό, αν θέλετε μια πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησής σας (και αν όχι τώρα, ίσως κάποια μέρα).

Δημιουργία Ισολογισμού

Ο ισολογισμός σας είναι ένα στιγμιότυπο της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας σας σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι μια κατάσταση περιουσιακών στοιχείων, υποχρεώσεων και ιδίων κεφαλαίων. Τα περιουσιακά στοιχεία είναι πράγματα που έχουν αξία για την εταιρεία και περιλαμβάνουν μετρητά, ακίνητα, εξοπλισμό και απόθεμα. Οι υποχρεώσεις είναι πράγματα που η εταιρεία οφείλει σε άλλους (όπως δάνεια) ή έχει υποσχεθεί να πληρώσει στο μέλλον (όπως πληρωμές φόρων). Τα ίδια κεφάλαια είναι οτιδήποτε άλλο – η διαφορά μεταξύ περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων.
Μόλις τελειώσετε με τις προβολές σας και έχετε μια καλή αίσθηση του οικονομικού κύκλου, είναι καιρός να ξεκινήσετε τα πράγματα. Για να βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνετε σε καλό δρόμο με τα οικονομικά σας σχέδια, πρέπει να δημιουργήσετε κάποιο είδος συστήματος παρακολούθησης.

συμπέρασμα

Με τη βοήθεια αυτών των οικονομικών προβλέψεων, μπορείτε να δείτε πώς θα αποδώσει η επιχείρησή σας με την πάροδο του χρόνου και να κάνετε προσαρμογές όπως απαιτείται. Εκτός από την εξέταση της μεγάλης εικόνας, φροντίστε να ελέγχετε τακτικά τη συνολική οικονομική σας υγεία παρακολουθώντας τις ταμειακές ροές και αναθεωρώντας τους ισολογισμούς.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar